poniedziałek, 2 grudnia 2013
Loubieh moutabal czyli sałata z zielonej fasolki - لوبيه متبل
Czas przygotowania: 1 godzina
Ilość porcji: 4
Składniki:
½ kg ziemniaków
½ kg zielonej fasoli ,może być mrożona.
Sok z ½ cytryny
3 ząbki czosnku
1/4 szklanki oleju z oliwy (ok.50 ml)
Sumak, pieprz,sól
1-Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
2-Osobno gotujemy fasolkę pokrojoną na pół, kiedy będzie miękka odcedzamy.
3-Do dużej miski wrzucamy,ziemniaki ,fasolkę ,dodajemy oliwę ,cytrynę, sól, pieprz i sumak oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, wszystko mieszamy.
4-Czekamy około 5 minut żeby składniki się przegryzły, potrawa najlepiej smakuje na ciepło.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz