Galeria przepisów

kuchnia libańska ryż z makaronem   kuchnia libańska ryż z makaronem        
   

Hommos - hummus     Hommos - hummus pictures


kuchnia libańska Bakłażan smażony 2kuchnia libańska Bakłażan smażony


Sałatka z bakłażana Sałatka z bakłażana pictures

    Sambousek     Sambousek picture


   kuchnia libańska fattoush     kuchnia libańska fattoush

        Loubieh moutabal 2

Baba ghannouge

Man'oushe 2Manoushe 2




3 komentarze:

  1. Witaj!
    Dostałam w prezencie jasny proszek o nazwie bsissa (pochodzi z północnej Afryki)
    Czy orientujesz się może jak najlepiej go użyć?
    Pozdrawiam i życzę powodzenia w kulinarnej pasji, którą widać na blogu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za komentarz. Spotkałem się już wcześniej z tą nazwą, niestety nie wiem nic więcej o zastosowaniu bsissa niż można przeczytać w internecie (przede wszystkim jako napój proteinowy). Jeśli na opakowaniu widnieją jakieś informacje w języku arabskim to poproszę o zdjęcie, chętnie pomogę (przetłumaczę).

      Usuń
  2. Niestety torebka jest bez napisów.
    Dziękuję za gotowość przetłumaczenia. :)
    Postaram się w najbliższym czasie wg internetowych wskazówek spróbować tego specyfiku.
    Ja również prowadzę bloga i mam kilka przepisów inspirowanych kuchnią libijską,
    Ciekawa jestem Twojego zdania, jeśli masz chwilkę - zajrzyj
    http://gotuj-sam.blogspot.com/search/label/Kuchnia%20arabska
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń