Czas przygotowywania: 40 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
1 duży bakłażan
Olej roślinny do smażenia
½ filiżanki mąki
½ filiżanki jogurtu naturalnego
1 duży ząbek czosnku
¼ łyżeczki suszonej mięty
Sól i pieprz
- Umyj dokładnie bakłażana i osusz. Pokrój na plastry 1 cm ze skórką.
- Dodaj sól i pieprz i odstaw na 15 minut aby woda odciekła.
- Czekając na bakłażana, przygotuj sos. Zgnieć czosnek i dodaj jogurt, suszoną mięte i sól i wymieszaj.
- Obtocz bakłażana w mące i smaż na bardzo gorącym oleju aż zbrązowieje z obu stron.
- Odsącz na papierze kuchennym.
- Podawaj ciepły z kleksem jogurtu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz